Drupal Camp Bulgaria 2011

Posted by Stanislav Nedelchev on Tue, 01/04/2011 - 17:28

За първи път България става домакин на Друпал конференция
На 22 и 23 януари 2011 година в София ще се проведе Първата конференция посветена на Drupal. На нея потребителите на популярната система за управление на съдържание на уебсайт ще могат да се запознаят с новостите в областта и да обсъдят интересни примери от практиката с професионални и начинаещи потребители на ситемата.

Drupal представлява безплатна система, с помощта на която потребителите могат лесно и бързо да създават своите интернет страници. Това може да са както любителски сайтове и блогове, така и сложни професионални уеб решения с милиони посетители. Използването на Drupal не изисква познаване на езици за програмиране. Някои от най-популярните интернет страници, които използват тази система са: The Economist, The White House, NASA, United Nations, Jennifer Lopez, Sony BMG Musicbox, CNN, BBC Magazines, MTV UK и други.

Drupal системата е базирана на отворен код и за нейното постоянно развитие допринасят хиляди доброволци и компании от цял свят. При създаването на сайт с Drupal, потребителят има възможност да използва множество модули, благодарение на които системата има приложение в различни области. С Drupal лесно може да се създаде фирмен сайт, онлайн магазини, wiki сайт, блог, форум, медия сайт и много други.

Първата Друпал конференция в България ще се проведе в Червената къща в София на 22 и 23 януари 2011 година . В DrupalCamp ще се включат лектори от България, Европа и САЩ. Подбрани са разнообразни теми за начинаещи и за напреднали потребители. В програмата са предвидени сесии свързани с изграждането на интернет страници за електронна търговия; ще бъде представен опита на хора работещи на свободна практика; ще бъдат разглеждани инструменти, модули и теми за Drupal. На конференцията ще можете да научите новостите във версия 7 на системата; как можете да създадете сайт за 45 минути; как се печелят пари посредством интернет, възможности на Drupal за изпълнение на правителствени проекти, search engine optimization и други. Част от събитието е инициативата Coding for a cause, на която някои от най-добрите Друпал разработчици от България, Европа и САЩ демонстрационно ще изградят уеб страница за нуждите на обществено значима кауза.

Дата: 22 и 23 януари 2011 г.
Местоположение: София, Червената къща (ул. Любен Каравелов № 15, София 1142)

За повече информация, регистрация и теми на сесиите посетете уеб-страницата на събитието www.drupalcamp.bg
За повече информация за Друпал системата и нейното приложение посетите http://drupal.org/ или страницата на Друпал Фондация в България: http://www.drupal.bg/

За допълнителна информация можете да се свържете с Диана Радуловски от Друпал Фондацията в България на office@drupalcamp.bg

Add new comment

Refresh Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.